Kαλωσορίσατε και στο δικό μου ιστολόγιο!
Ελάτε να μοιραστούμε τις ιδέες μας και να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παιδιών!Είναι τόσο υπέροχος!!!

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Παράλληλα με τις ανοιξιάτικες ετοιμασίες μας ασχολούμαστε και με το σώμα μας ''μέσα και έξω''.Τα παιδιά με πολύ χαρά ζωγραφίζουν έναν άνθρωπο όπως φαινεται απο έξω,αφού προηγουμένως ''γράψαμε'' το περίγραμα ενός παιδιού στο χαρτί του μέτρου.

Προσπάθησαν να αποτυπώσουν και τον σκελετό του όπως μπόρεσαν.Μάθαμε άγνωστες λέξεις όπως σκελετός,οστά,κρανίο,λεκάνη,εγκέφαλος και άλλα...


Ασχολήθηκαν αρκετή ώρα με την ομαδική ζωγραφική.Το ενδιαφέρον τους ήταν αρκετά ζωηρό σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας.


Οι δικές τους προσπάθειες να φτιάξουν ανθρώπινα σώματα και σκελετούς..


Οστά απο χέρι και δόντια...

Οστά κρανίου...

Οστά θώρακα!!

Αφού ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις για τον εγκέφαλο, το κρανίο μας που μοιάζει με ''νεκροκεφαλή'',το μυαλό μας,συζητήσαμε τι μπορεί να έχουμε μέσα σε αυτό!Οι απαντήσεις ήταν απερίγραπτες και διαφορετικές.Άλλοι μιλούσαν για φαγητά,άλλοι μιλούσαν για τη μαμά τους,για τα παιχνίδια τους,τους φίλους τους και πολλά άλλα.Με αφορμή την ανάρτηση που είδα σε μια συνάδελφο του εξωτερικού έφτιαξα το περίγραμα ενός κεφαλιού και τους ενθάρρυνα να ζωγραφίσουν τα πράγματα που τους αρέσουν και τους έρχονται στο μυαλό.Ιδού τα αποτελέσματα..










Μέχρι το καθαριστικό  της μαμάς τους και τα αγαπημμένα τους μπουφάν έβαλαν.

2 σχόλια:

  1. Μα τι όμορφα! Λία μου.Πόσο εύστοχα προσέγγισες αυτές τις δύο έννοιες.Γέλασα με την ψυχή μου στις απαντήσεις που σου έδωσαν τα παιδιά σου.Φαντάζομαι τι θα έγινε.Είδες Λία μου πόσο αυθόρμητα και αθώα είναι τα παιδιά! Είμαστε τυχερες που κάνουμε αυτό το επάγγελμα.Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω πολυ Ματουλα μου!Οντως ειχαν μεγαλο ενδιαφερον οι απαντησεις των παιδιων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή