Kαλωσορίσατε και στο δικό μου ιστολόγιο!
Ελάτε να μοιραστούμε τις ιδέες μας και να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παιδιών!Είναι τόσο υπέροχος!!!

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Class Dojο: Σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης παιδιών



CLASS DOJO
                                                  Σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης συμπεριφοράς μαθητων
Πολλές φορές στο νηπιαγωγείο χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να είναι ήσυχα,πιο συνεργάσιμα.Από τις πρώτες μέρες  βάζουμε κανόνες στην τάξη μας προσπαθώντας να δείξουμε τους σωστoύς τρόπους συμπεριφοράς.

Σ'αυτή μας την προσπάθεια επιστρατεύουμε διάφορους τρόπους επιβράβευσης όπως:δωράκια,αυτοκολητάκια,βραβεία και ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θα κινητοποιήσει το παιδί και θα το ωθήσει να έχει μια καλύτερη ή πιο αποδεκτή συμπεριφορά.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο,και μέσα απο τόσο όμορφες ενναλακτικές που υπάρχουν και δεδομένου οτι οι νέες τεχνολογίες έχουν μπεί για τα καλά στη ζωή του νηπιαγωγείου, ανακάλυψα έναν ηλεκτρονικό τρόπο για να επιβραβεύουμε τα παιδιά και να αξιολογούμε τι κατάφεραν και τι οχι καθημερινά, στο τελος της ημέρας,ή και στο τέλος της εβδομάδας.
Είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης όπου τα παιδιά μέσα από τον υπολογιστή,διαλέγουν ''φατσούλες-τερατάκια'',το καθένα για τον εαυτό του και γράφουν το όνομά τους.Υπάρχουν κάποιοι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε και με ένα κλικ δίνουμε πόντους αρνητικούς ή θετικούς στα παιδιά.
Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με αυτό το πρόγραμμα,είναι εύκολο στην εφαρμογή του,χρειάζεται μόνο να κάνουμε είσοδο με έναν κώδικο ,δημιουργώντας το προφίλ της τάξης μας.
Μπορούμε λοιπόν να το ανοίγουμε το πρωί,να βάζουμε στόχους για κάθε παιδί και στο τέλος της ημέρας να βλέπουμε εάν τους πετύχαμε.Είναι κάτι πολύ ελκυστικό και ενδιαφέρον για τα παιδια!!!
Περισσότερα θα καταλάβετε στο  παραπάνω ''tutorial"που ακολουθεί απο το you-tube.Eγώ ενθουσιάστηκα και το προτείνω ανεπιφύλακτα ,εάν και εφόσον υπάρχει υπολογιστής μέσα στην τάξη.
Για όσες συναδέλφισσες/συναδέλφους δυσκολεύονται με τα Αγγλικά, ανακάλυψα ότι η συνάδελφος  του blog΄΄προσχολικά''http://pro-sxolika.blogspot.gr/2013/09/classdojo.html ,δίνει το μάθημα στα ελληνικά.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι από τους γονείς για τα παιδιά τους,στην προσπάθεια να πετύχουμε στόχους συμπεριφοράς με ελκυστικό τρόπο.
Καλή επιτυχία για όσες και όσους συνάδελφους το δοκιμάσουν!!

                                                  Αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα!!!
                                                    Γειά χαρά σας!!!
                                          


1 σχόλιο: