Kαλωσορίσατε και στο δικό μου ιστολόγιο!
Ελάτε να μοιραστούμε τις ιδέες μας και να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παιδιών!Είναι τόσο υπέροχος!!!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014


ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ
      Τέτοιο καιρό πριν από ένα χρόνο τόλμησα κι εγώ να μπω στον όμορφο κόσμο των μπλόγκς.Δεν ξέρω αν προσέφερα κάτι καινούριο ή πρωτότυπο,το σίγουρο είναι ότι προσπάθησα να μοιραστώ όσο μπορούσα αυτά που ζούσα μέσα στην τάξη με τα παιδιά.Στην προσπάθειά μου αυτή γνώρισα υπέροχες συναδέλφους όπως και τις δουλειές τους απο τις οποίες εμπνεύστηκα και πήρα πολλές ιδέες.Τις  ευχαριστώ για τις ιδέες τους, τα σχόλια τους και την πολύτιμη βοήθεια,όποτε τη χρειάστηκα.Εφέτος είναι μια δύσκολη προσωπική χρονιά και αισθάνομαι οτι έχω παραμελήσει το μπλογκάκι μου.Παρ΄όλα αυτά όμως θα του κάνω τα γεννέθλιά του.Εδώ και ένα μήνα αποσπάστηκα σε ένα καινούριο νηπιαγωγείο και προσπαθώ να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες και στα παιδάκια που έχουν αρκετές δυσκολίες σε πολλά επίπεδα.Έτσι πρέπει να δουλέψω βασικά πράγματα από την αρχή....Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να ανιχνέυσω την ικανότητα τους να αναγνωρίσουν τις ''φωνούλες'',δημιουργωντας καθημερινά ''προβληματικές'' καταστάσεις σε σχέση με το όνομά τους.Κάνοντας πολλές δραστηριότητες,σήμερα αποφασίσαμε να στολίσουμε την πόρτα μας με ένα παρουσιολόγιο που θα είναι φτιαγμένο από τα ίδια τα παιδιά,πράγμα που έχω καθιερώσει από πέρυσι.Για δείτε τι κατάφεραν τα παιδάκια μου, παρόλο που στην πλειοψηφία τους είναι προνήπια.
Ετοίμασα πολύ απλά ένα σπιτάκι από κάνσον σε πράσινο χρώμα...


Τα παιδιά ζωγράφισαν,αφού έκοψαν τις φατσούλες τους..(ήταν μια ωραία ευκαιρία να κόψουν σε κύκλο, αφού μιλάμε για τα σχήματα αυτές τις ημέρες και κάνουμε τα πρώτα βήματα με το ψαλίδι.)
 Αργότερα πλαστικοποιήσαμε.....
Γράψαμε και τα ονοματάκια μας όπως μπορούσαμε....
....Και είμαστε έτοιμοι...Η πόρτα μας θα φιλοξενεί όλα τα παιδάκια της τάξης μας.....Τόσο απλά...
            Με αυτή την μικρή ανάρτηση κλείνω τη σημερινή μου επικοινωνία μαζί σας,σβήνοντας το πρώτο κεράκι του μπλόγκ μου, που εύχομαι να εμπλουτίσω στο μέλλον....                                                
Καλή συνέχεια σε όλους μας.....


















14 σχόλια:

  1. πολύχρονο το μπλοκάκι σου !!!!
    γεμάτο πάντα δημιουργικές στιγμές και φρέσκες ιδέες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Λία μου στο μπλογκάκι σου!!!!!!!!!!! Να τα χιλιάσει, να είναι πάντα δημιουργικό και χαρούμενο σαν και εσένα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Happy birthday to your blog!!! Καλή συνέχεια, Λία μου, με πολλές και δημιουργικές αναρτήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρόνια πολλά και δημιουργικά στο blog σου Λία μου, να παραμείνεις ζωντανός και χαρούμενος άνθρωπος όπως σε γνωρίσαμε και καλή δύναμη στη νέα σου θέση! Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις μια χαρά!!!! Όσο για το σπιτάκι σας γλυκύτατο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοφια ,Ευη μου ευχαριστω για τις υπεροχες ευχες σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκαναν πολύ όμορφη δουλίτσα τα παιδάκια σου Λία μου ,χρόνια πολλά στο blog σου και προσπάθησε να σταθείς όρθια όπως σε ξέρω.Έχεις τις ευχές μου για ότι καλύτερο σε όλα τα επίπεδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τα χιλιάσει το μπλογκάκι σου Λία μου!!!Πάντα δημιουργική με μεράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλές ευχές κι από εμένα....Να τα εκατοστήσει το blog-άκι σου κι εσύ να συνεχίσεις να δημιουργείς και να μας προσφέρεις απλόχερα τις όμορφες ιδέες σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι και εγώ χρόνια πολλά στο blog σου, να είσαι γερή, αισιόδοξη και δημιουργική. Όσο για το νέο σχολείο, κάθε αρχή είναι δύσκολη. Όλα θα πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά και καλά Λία μου!!! Να είσαι πάντα καλά και δημιουργική!!! Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή