Kαλωσορίσατε και στο δικό μου ιστολόγιο!
Ελάτε να μοιραστούμε τις ιδέες μας και να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παιδιών!Είναι τόσο υπέροχος!!!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.....

 Στα πλαίσια των χειμωνιάτικων κατασκευών μας,είπαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε πιγκουΐνους απο πλαστικό ποτηράκι.Ήταν λίγο μπελαλίδικο αλλά τελικά άρεσε πολύ στα παιδιά Βάψαμε με μαύρη τέμπερα,κόψαμε λίγο άσπρο χαρτί για σώμα,βαλαμε  ματάκια,κόψαμε μαύρο κάνσον για χέρια και κίτρινο για πόδια και μύτη.

 Σιγά σιγά ετοιμάζεται η κατασκευούλα μας...


 Ζωγραφίσαμε στον υπολογιστή.....
 και αργότερα  μετατρέψαμε, στην πολύ ωραια εφαρμογή http://www.jigsawplanet.com/?rc=createpuzzle ,τις ζωγραφιές σε παζλ.Αυτο μας άρεσε παρα πολυ!!!!(Κατερινα Παπαευθιμιου μου έδωσες τέλεια ιδεα,ευχαριστωώ!)Δυστυχώς είχα πρόβλημα να ενσωματώσω το παζλ στο μπλόγκ..Επιφυλάσσομαι για μια άλλη φορα και σε μια άλλη δραστηριότητα...Παρτε μια μικρή γεύση..
 Αργότερα και αφού είδαμε πολλά για τον Βορειο Πόλο,το Σέλλαςκαι ότι μπορούσαν να συλλάβουν τα παιδιά,αποφασίσαμε να φτιάξουμε και ένα ιγκλόύ.Τα υλικά μας, ένα πλαστικό ποτηράκι από φελιζόλ και στρόγγυλα βαμβακάκια γαι να δίνουν την αίσθηση του πάγου.Πραγματικά τα παιδιά ξετρελάθηκαν...Υπήρξε όμως ένα τεχνικό πρόβλημα.Τα άσπρα βαμβάκια δεν έφτασαν και βάλαμε χρωματιστά.Δεν πειράζει παιδιά...Πήραν χρώμα από το Βόρειο Σέλλας..(Σιγά μη δεν έβρισκα απάντηση!!!).Καλα λες κυρία!!!!
 Αρχίσαμε λοιπόν να κολάμε...Πολλά βαμβάκια....



 Και ιδού το αποτέλεσμα...






 Χμμμμ!!!!Κάτι μας  λείπει...ΧΙΟΝΙΙΙΙ!!!
Αφού δεν χιονίζει στην Θεσσαλόνίκη,θα φτιάξουμε εμείς ψεύτικο!Ιδέα που είδα απο pinterest αλλά έχασα την ανάρτηση, γι'αυτό θα σας πω πώς το έκανα, όπως το θυμώμουν.
Χρειαζόμαστε μόνο δυο υλικά..Σόδα μαγειρική και μαλακτικό μαλλιών.Πάρτε άσπρο.Εγώ χρησιμοποίησα κίτρινο γιατί δεν βρήκα εκείνη την ημέρα άλλο .Πάλι έγινε όμως η δουλειά μια χαρά!!
 Θα πάρετε σόδα φαγητου σε μεγάλη συσκευασία.Ρίχνετε σε μια λεκάνη.Εγώ χρησιμοποίησα δυο συσσκευασίες.(Εξαρτάται πόσο θελετε να φτιάξετε)Στη συνέχεια βάζετε λίγο μαλακτικό μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη,όσο να μας δινει την  αίσθηση του χιονιού..



Τα άφησα και πειραματίστηκαν με το ''χιόνι'',ώσπου εφτιαξαν ένα χιονάνθρωπο γαι να συντροφεύει τον πιγκουΐνο τους στην κατασκευή τους!!!



Να λοιπόν ολοκληρωμένη η χειμωνιάτικη κατασκευούλα μας.Μας πήρε χρόνο αλλά άξιζε τον κόπο.Τα παιδιά την πήραν όλο καμάρι σπίτι τους.






Να σημειώσω ότι το μείγμα σόδας και μαλακτικού στερεοποιείται αν το αφήσεις σε κρύο περιβαλλον και δίνει την αίσθηση του πηλού.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ...Θα ενθουσιάσει και εσάς και τα παιδάκια σας....


Kαι για να γελάσουμε λίγο πιγκουϊνίστικα, ΔΕΙΤΕ στον παρακατω σύνδεσμο:https://www.thinglink.com/scene/614915608898699266

Είς το επανιδείν.........


11 σχόλια:

  1. Αχ βρε Λία τι υπέροχα πράγματα είναι αυτά;Τ
    ελικά τα ιγκλού μου άρεσαν και σε μωβάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λία μου μπράβο! Υπέροχη η κατασκευή σας αλλά και η αξιοποίηση της τεχνολογίας! Όσο για το ζυμαράκι σας, δεν έχω λόγια! Απλά αποθηκεύω τη συνταγή για μελλοντική χρήση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια !!!!!!!
    χιόνι παντού......σουπερ συνταγή .......αποθηκεύτηκε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΙΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕ!!!ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ!!!ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΙΓΚΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΛΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ,ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικές ιδέες μας δίνεις Λία μου!!!!!Και η κατασκευή σας υπερπαραγωγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραίες ιδέες Λία...πειράματα, κατασκευές, τεχνολογία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αννα μου ευχαριστω πολυ!!!Προσπαθουμε να τα συνδυασουμε οσο μπορουμε,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή